Breng de natuur dichter bij huis
Wordt ook voorzien van 100% duurzame stroom
van een duurzaam dak
Omdat elke gemeente haar eigen voorwaarden heeft voor subsidie op een groen dak kan het lastig zijn om de juiste partij te kiezen. Daarom maken wij het u makkelijk. Een Solar Sedum Energiedak voldoet aan alle regels om in aanmerking te komen voor sedumdak subsidie in uw gemeente. Dit komt omdat wij alleen met de beste kwaliteit materialen werken en de hoogste kwaliteit leveren. Met behulp van ons unieke Airframe zijn wij in staat groene daken naadloos met zonnepanelen te combineren en zo het meeste uit uw dak te halen!
Staat uw gemeente er niet tussen? Wij zoeken uit welke subsidie op uw woning van toepassing is.
In Alkmaar biedt de gemeente subsidies aan voor groene daken om klimaatadaptatie te bevorderen. Dit initiatief richt zich op het verminderen van wateroverlast en het verbeteren van de stedelijke leefomgeving.
Voor meer informatie, bezoek de Gemeente Alkmaar website.
De gemeente Almelo stimuleert de aanleg van groene daken met subsidies om wateroverlast tegen te gaan en de stedelijke biodiversiteit te verbeteren. Zowel particulieren als organisaties kunnen aanspraak maken op deze subsidie.
Voor meer informatie, bezoek de Gemeente Almelo website.
In Alphen aan den Rijn kunt u subsidie aanvragen voor groene daken om wateroverlast te verminderen en biodiversiteit te bevorderen. De subsidie is beschikbaar voor zowel particuliere woningen als bedrijven en instellingen.
Voor meer informatie, bezoek de Gemeente Alphen aan den Rijn website.
In Amersfoort kunt u subsidie aanvragen voor groene daken op woningen, schuren, bedrijfspanden en maatschappelijk vastgoed. Dit geldt voor zowel eigenaren als huurders. De subsidies variëren afhankelijk van het type vegetatie en waterbergend vermogen van het dak.
Voor meer informatie, bezoek de Gemeente Amersfoort website.
In Amstelveen kunt u subsidie aanvragen voor de aanleg van groene daken, groene gevels of verticale tuinen. Deze subsidie helpt u om een deel van de kosten te dekken en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving.
Voor meer informatie, bezoek de Gemeente Amstelveen website.
In Amsterdam kunt u subsidie aanvragen voor groene daken om wateroverlast te verminderen en de stad groener te maken. Deze subsidies zijn beschikbaar voor groepen inwoners en non-profitorganisaties die klimaatbestendige maatregelen willen treffen.
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht biedt aanvullende subsidies aan voor inwoners in stedelijke gebieden en non-profitorganisaties zoals buurtinitiatieven en VvE's:
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Woningeigenaren en bedrijfseigenaren in Apeldoorn kunnen subsidie aanvragen voor groene daken. Deze subsidie helpt regenwater opvangen, waardoor minder water in het riool terechtkomt en het milieu wordt bevorderd.
Meer informatie is beschikbaar op de website van Waterschap Vallei en Veluwe en gemeente Apeldoorn.
Gemeente Arnhem biedt subsidie aan voor initiatieven die bijdragen aan vergroening en waterbeheer, zoals groene daken. Deze subsidie ondersteunt bewoners, ondernemers, instellingen en vastgoedeigenaren bij het verduurzamen van hun panden en terreinen.
Voor meer details en aanvragen, bezoek de website van gemeente Arnhem.
In Breda kunnen zowel huiseigenaren als huurders subsidie aanvragen voor de aanleg van groene daken. Groene daken bieden voordelen zoals verlenging van de levensduur van het dak, verbetering van de luchtkwaliteit, en bevordering van biodiversiteit.
Meer informatie en aanvragen via de gemeente Breda.
Gemeente Den Haag biedt subsidies aan voor groene daken en andere klimaatadaptatiemaatregelen om regenwater op te vangen. Deze subsidie is bedoeld voor eigenaren en huurders van woningen en gebouwen.
Voor meer informatie en aanvraag, bezoek de website van gemeente Den Haag.
Gemeente Groningen biedt subsidies voor groene daken om klimaatverandering tegen te gaan en regenwater op te vangen. Deze subsidies zijn beschikbaar voor gebouwen en percelen binnen de gemeente.
Voor meer details en aanvraag, bezoek de website van gemeente Groningen.
Gemeente Haarlem biedt subsidie aan voor groene daken en regentonnen om regenwateropvang te stimuleren en biodiversiteit te bevorderen. Zowel particulieren, collectieven, stichtingen, als ondernemers kunnen een aanvraag indienen.
Voor meer informatie en aanvragen, bezoek de website van gemeente Haarlem.
Gemeente Haarlem biedt subsidies voor groene daken aan om de stad groener en klimaatbestendiger te maken. Deze subsidies helpen bij de kosten van aanleg en onderhoud van groene daken.
Voor meer details en aanvragen, bezoek de website van gemeente Haarlem.
De gemeente Leeuwarden biedt subsidies aan voor het aanleggen van groene daken. Deze subsidies zijn beschikbaar voor inwoners en bedrijven binnen de gemeente.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Leeuwarden.
De provincie Flevoland biedt subsidies aan voor het aanleggen van groene daken om wateroverlast te beperken en de biodiversiteit te verhogen. Deze subsidies zijn beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven.
Meer informatie vindt u op de website van de provincie Flevoland
De gemeente Nijmegen biedt subsidies aan voor de aanleg van groene daken, groengevels en verticale tuinen om zo de stedelijke biodiversiteit te verhogen en wateroverlast te verminderen.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Nijmegen
De gemeente Purmerend biedt subsidies aan voor de aanleg van groene daken om de stad duurzamer te maken en wateroverlast te beperken. Deze subsidies zijn beschikbaar voor zowel particulieren als maatschappelijke organisaties.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Purmerend
De gemeente Rotterdam biedt subsidies aan voor de aanleg van groene daken om de stad beter bestand te maken tegen de gevolgen van extreem weer, zoals zware regenval en hittegolven. Deze subsidies zijn beschikbaar voor particulieren en bedrijven.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Rotterdam
De gemeente Tilburg biedt een subsidie aan voor klimaatbestendige maatregelen, waaronder de aanleg van groene daken. Deze subsidie is bedoeld om de stad groener en duurzamer te maken door bewoners en organisaties te stimuleren hun daken te vergroenen. Groene daken helpen bij waterberging, verbeteren de biodiversiteit en verlagen de temperatuur in stedelijke gebieden.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Tilburg.
De gemeente Utrecht biedt een subsidie aan voor het aanleggen van groene daken om de stad duurzamer en groener te maken. Deze subsidie is bedoeld voor bestaande gebouwen, woningen, woonboten en bijgebouwen in Utrecht.
Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Utrecht.
Wij zijn niet op de hoogte van een actieve subsidieregeling in de gemeente Zeeland voor groene daken. Hoewel er eerder regelingen beschikbaar waren, is de subsidie momenteel niet van toepassing. Voor actuele informatie over toekomstige subsidiemogelijkheden kunt u de website van de provincie Zeeland raadplegen.
De aanvraagperiode liep van 12 mei tot en met 1 november 2023
Meer informatie vindt u op de website van de provincie Zeeland.
Ook in 2021 maken gemeenten geld vrij voor sedumdak subsidie. Dit maakt het verduurzamen van uw woning nog aantrekkelijker. Zo kunt u subsidie voor uw groen dak met zonnepanelen aanvragen. Alleen is het subsidie-oerwoud niet altijd even overzichtelijk en kan een subsidieaanvraag voor een groen dak onnodig tijdrovend en ingewikkeld zijn. Daarom regelen wij uw subsidie voor het verduurzamen van uw woning terwijl wij uw dak vergroenen en uw woning voorzien van duurzame energie.
Deze investering verdient zichzelf 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement! Bovendien zorgt de combinatie voor een hoger rendement op zonne-energie en meer biodiversiteit.
Ondanks het uitzonderlijke jaar geven gemeenten ook in 2021 weer subsidie voor de verduurzaming van uw woning. Zo is het in sommige gemeenten mogelijk om 50% van de kosten van het groen dak als subsidie te ontvangen. Een vaak gevraagde voorwaarde hiervoor is dat de aanleg en het onderhoud wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Solar Sedum.
Solar Sedum heeft veel ervaring en expertise in huis omtrent dakverduurzaming, groene daken en zonnepanelen. Wij zetten onze kennis graag in om u te adviseren en optimaal bij te staan bij de verduurzaming van uw dak.
Net zoals uw telefoon presteert ook een zonnepaneel beter in een koele omgeving. Dankzij onze Solar Sedum energiedaken behalen zonnepanelen 4-15% meer rendement door de koelte die ons groendak biedt.
Koelere panelen hebben een langere levensduur, waardoor ze minder snel slijten. Door deze combinatie geniet u lange tijd van een zorgeloos rendement op uw investering.
Schaduwrijke plekken achter de panelen trekken verschillende plantensoorten aan en bieden vogels een prettige omgeving, waardoor de biodiversiteit wordt vergroot.
Panden met of een groendak of zonnepanelen hebben een hogere waarde. Door beide technologieën te combineren, verhoogt u de waarde nog meer.
Met zonnepanelen en groen doet u er alles aan bij te dragen aan duurzaamheid op uw dak. Er is geen betere optie, u draagt optimaal bij aan de verduurzaming van onze maatschappij.
Door de hogere opbrengst van de panelen wekt u nog meer duurzame energie op en zorgt u er zo voor optimaal bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie.
U kunt klein beginnen met een paar panelen en later stapsgewijs uitbreiden wanneer u dat wilt. Als u bijvoorbeeld meer stroom gaat verbruiken of elektrisch wilt gaan rijden.
Een groendak zorgt voor aanzienlijke verkoeling. Terwijl de temperatuur van een bitumineus zwart dak in de zomer kan oplopen tot 85°C, stijgt op een groendak de temperatuur maximaal tot 35°C. Een verschil van 50°C dat u binnen in het pand zult merken.
Een groendak verlengt de levensduur van uw dak aanzienlijk. Terwijl een standaard bitumineus zwart dak 15 tot 30 jaar meegaat, verdubbelt een groendak deze levensduur vaak. Zelfs bij EPDM-dakbedekking wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.
Dankzij de vele voordelen heeft een groendak een waardeverhogend effect op uw gebouw en omliggende panden.
In stedelijke gebieden, waar de gemiddelde temperatuur hoger ligt, helpen groendaken door hun verkoelende werking het Urban Heat Island Effect te verminderen, wat de leefomgeving aangenamer maakt voor mens en dier.
Groene daken absorberen en filteren schadelijke stoffen zoals cadmium, koper, CO₂, lood en zink, waardoor ze een schonere omgeving creëren.
Groendaken dragen bij aan het behoud en herstel van bedreigde diersoorten en planten, zoals vogels, bijen en andere insecten, en dragen zo bij aan een rijkere biodiversiteit in stedelijke gebieden.
Groene daken hebben door hun massa een geluiddempende werking op de onderliggende gebouwen. Geluid van bijvoorbeeld regen, vogels en omgevingsgeluid dringt veel minder door in het pand.
Groendaken brengen de natuur terug naar de stad, waardoor stedelijke omgevingen groener en aangenamer worden.
De groendaken die Solar Sedum aanlegt maken gebruik van 100% gerecycled substraat waar de plantjes in groeien. Dit zorgt voor een zo duurzaam mogelijke uitkomst voor onze klanten.
Investeer in zonnepanelen en het rendement op uw investering is hoger dan bijvoorbeeld een spaarrekening. Verdien uw investering 2 tot 3 keer terug in 25 jaar - dat is pas rendement!
Na de installatie van de zonnepanelen gaat uw energierekening meteen omlaag. De zonnepanelen zorgen voor betaalbare energie op de lange termijn en verlagen daarmee uw woonlasten.
U ervaart geen overlast tijdens de installatie. U hoeft alleen even de deur open te doen voor de installateurs en voor u het weet is de installatie gebeurd.
Door de plaatsing van zonnepanelen krijgt uw huis een beter energielabel. En een beter energielabel betekent meerwaarde voor uw huis. Een ‘groen’ huis is gemiddeld 3,4% meer waard. Bovendien vindt 44% van de Nederlanders een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen.
Wordt uw eigen energieleverancier en ontsnap aan stijgende energieprijzen.
Uw huishouden bespaart jaarlijks gemiddeld 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel. Door zelf zonne-energie op te wekken helpt u het klimaat te beschermen.
Onze zonnepanelen maken geen lawaai, de onderdelen zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige producten en getest op veiligheid.
Meyber Burger ontwikkelt zijn zonnecellen en -modules in Zwitserland en produceren ze uitsluitend in Duitsland. CO2-uitstoot wordt verminderd door korte transportroutes en productie met 100% duurzame energie.
De Meyer Burger panelen hebben een productgarantie van 25 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar, waarmee na 25 jaar een opbrengst van ca. 92% wordt gegarandeerd. U hoeft dus nooit meer naar uw zonnepanelen om te kijken.