Met de huidige regelgeving in hemelwaterverordening, BREEAM en BENG certificering en de wens om duurzaam te bouwen is het integreren van verschillende functionaliteiten onmisbaar.
Solar Sedum biedt een oplossing waarbij waterretentie, groene daken, zonnepanelen en valbeveiliging naadloos worden gecombineerd, zodat er minimaal dakoppervlak wordt gebruikt om aan de gestelde normen te voldoen.
Met de strenge eisen van de hemelwaterverordening wordt het steeds belangrijker om een doordacht waterbeheer op uw dak te realiseren.
Door gebruik te maken van passieve en actieve retentiesystemen, kan de afvoersnelheid worden afgestemd op de actuele weersomstandigheden en de eisen van het Bouwbesluit.
Onze actieve systemen maken gebruik van slimme gestuurde afvoeren, waarmee het waterpeil eenvoudig kan worden beheerd.
Zo voldoet uw project aan de regelgeving en draagt u bij aan duurzaam regenwaterbeheer, terwijl u ruimte op het dak efficiënt benut.
Of u nu kiest voor een eenvoudig sedumdak of een biodiverse dakoplossing, wij realiseren een groen dak dat naadloos aansluit op de bouwplannen en voldoet aan de hoogste normen.
Met onze dakhoveniers maken we, waar nodig, een overzicht van de beplanting en steken we deze in zoals bedoeld is door de architect.
Het groene dak draagt bij aan een goede BREEAM score en met onze speciale integratie met de panelen gaat dit niet ten koste van je EPC waarde!
Onze zonnepanelen worden geïntegreerd met groene daken en retentiedaken, zodat alle systemen elkaar versterken en optimaal presteren.
We ondersteunen u vanaf de ontwerpfase tot aan de installatie om de energieopbrengst te maximaliseren en de EPC-waarde te verbeteren.
Door onze ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op verschillende daktypen, bieden wij een oplossing die zorgt voor duurzaam energieverbruik en maximale ruimtebenutting op het dak.
Valbeveiliging wordt vaak pas in een (te) laat stadium meegenomen, wat invloed kan hebben op de esthetiek en functionaliteit van het dak.
Daarom integreren wij de valbeveiliging direct in de ontwerpfase, zodat u later niet voor onverwachte uitdagingen komt te staan.
Onze aanpak zorgt ervoor dat de valbeveiliging perfect samengaat met de overige dakfuncties, zoals het groen en de zonnepanelen.
Basisschool De Triangel in Gouda is een vooruitstrevend project dat in 2024 wordt opgeleverd. Dit duurzame nieuwbouwproject, gerealiseerd door Dura Vermeer in samenwerking met de Gemeente Gouda, legt de lat hoog op het gebied van milieubewust bouwen en toekomstgericht onderwijs.
Solar Sedum heeft tijdens dit project niet alleen geholpen met de aanleg van het dak, maar ook met maximale ruimtebenutting, bouwbegeleiding en advies, en het opstellen van gedetailleerde intekeningen.
Het dak van De Triangel is voorzien van een innovatieve combinatie van een groen dak en zonnepanelen. Hierdoor wordt niet alleen voldaan aan de strenge duurzaamheidsnormen, maar wordt ook bijgedragen aan een prettiger leeromgeving voor de leerlingen.
Het nieuwe pand van Nemag in Zierikzee is een toonbeeld van duurzaamheid en innovatie op een levendig bedrijventerrein. Dit bedrijfsgebouw is meer dan alleen een plek om te werken; het hele terrein is ingericht met oog voor biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Het dak van Nemag is voorzien van een indrukwekkend biodiverse groene dakopbouw van 535 m², dat niet alleen een fraai aanzicht biedt, maar ook de lokale flora en fauna ondersteunt.
Het groen dak is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de zware weersomstandigheden die aan de kust vaak voorkomen, en draagt bij aan de klimaatadaptatie van het gebied. Daarnaast zijn er 155 zonnepanelen geïnstalleerd, die voldoende energie opwekken om het pand milieuvriendelijk te laten functioneren.
Craft Dairy staat bekend om zijn biologische zuivelproducten, maar het bedrijf wilde verder gaan dan alleen duurzaam produceren. Daarom hebben zij gekozen om hun pand in Drenthe uit te breiden met een lichtgewicht groendak gecombineerd met zonnepanelen. Op het dak zijn 300 zonnepanelen van Hyundai geïnstalleerd, met een totaal vermogen van 120.000 Wp, en 259 m² aan dakoppervlak is vergroend.
Het groene dak is aangelegd in een eilandconstructie rondom de zonnepanelen om ervoor te zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare dakoppervlak. Dit lichtgewicht systeem, bestaande uit hoogwaardige sedummatten met een rijke voedingsbodem, is perfect geschikt voor de draagkracht van het dak.
Op 11 oktober 2022 werd het Snelliusdak van de Universiteit Leiden feestelijk geopend als het grootste groen-gele dak van de Benelux. Met maar liefst 590 zonnepanelen en 2800 m² aan groen dak is dit project een schoolvoorbeeld van duurzame integratie van energieopwekking en vergroening. Het dak werd ingehuldigd op de Dag van de Duurzaamheid, wat de symbolische waarde van het project nog verder onderstreept.
Het Snelliusdak draagt bij aan de energietransitie door niet alleen zonne-energie op te wekken, maar ook door de biodiversiteit op het universiteitsterrein te verhogen. Dankzij de combinatie van zonnepanelen en een divers groendak verbetert het gebouw zijn energieprestaties, terwijl het tevens zorgt voor verkoeling en een betere waterhuishouding. Het project markeert een belangrijke stap in het streven van de Universiteit Leiden naar een duurzamer en toekomstbestendig gebouwencomplex.
Samen kunnen we stedelijke landschappen veranderen. Ontdek hoe uw projecten kunnen bijdragen aan een groenere, leefbaardere stad. Neem nu contact op om de mogelijkheden te verkennen.
Maximale ruimtebenutting en efficiëntie
Ervaring met bouwbegeleiding & advies
Verschillende specialismen in één hand